Fungerer en tyverialarm virkelig?

  • Home / Fungerer en tyverialarm virkelig?

Fungerer en tyverialarm virkelig?

november 14, 2019   |   by Lewis

Har du nogensinde spekuleret over, om en tyverialarm rent faktisk er effektive til at forebygge kriminalitet? Det korte svar er ja. Undersøgelser har vist, at blot ved at have et alarm, er dit hjem langt mindre tilbøjeligt til at blive ramt af indbrudstyve og tyvene i første omgang. Vi vil forklare præcis, hvor effektivt et tyverialarm kan være i at beskytte dit hjem. Du kan finde en god og billig wifi tyverialarm hos Miraca.


Billig og god wifi alarm fra Miraca

Hvad undersøgelserne siger om en alarm

Ifølge tre forskellige undersøgelser foretaget af to universiteter og det Nationale Institut for Retfærdighed (NIR),  er indbrudstyve langt mindre tilbøjelige til at målrette et hjem, der har et synligt alarmsystem på plads (såsom kameraer, belysning, klistermærker/skilte) end et hjem, der er ubeskyttet. Mens hver undersøgelse blev udført på et andet sted og på forskellige tidspunkter, var resultaterne overvældende ens.

En alarm virker

I et studie, foretaget af det National Institut for Retfærdighed, sagde mere end 90% af de 30 adspurgte, at de ikke ville vælge et mål med et alarmsystem, og 75% sagde, at de var afskrækket af blot et skilt eller et vinduesmærkat. Med andre ord vil de hellere gå videre til et lettere mål end at påtage sig de yderligere risici et alarmsystem giver.

Undersøgelse af tyverialarmer

I en anden undersøgelse foretaget af Syddansk Universitet (SU), forskerne spurgte over 400 dømte indbrudstyve om deres motivationer og metoder. Over 80% rapporterede, at de ville forsøge at afgøre, om et sikkerhedssystem var til stede, før de forsøgte et indbrud. 60% sagde, at de ville gå videre til et andet mål, hvis der var en alarm til stede. Halvdelen af de adspurgte rapporterede også, at hvis en alarm gik i gang, under indbruddet, ville de opgive deres forsøg.

Studie af alarmer

Skolen for Kriminel Retfærdighed (SKR) gennemførte en fire-årig undersøgelse af forholdet mellem indbrud og tilstedeværelsen af hjem alarm i Horsens. De fandt, at et alarm system ikke kun afskrækker indbrudstyve fra at bryde ind i et hjem, men det fungerer også som en beskyttelse for nærliggende boliger. At have flere boliger med alarm i samme nabolag afskrækker indbrudstyve fra hele området.

Sagens kerne er at indbrudstyve er på udkig efter nemme mål, hvor de kan komme ind og ud hurtigt, ubemærket og uopdaget. Boliger er bedre beskyttet med synlige eller hørbare sikkerhedsforanstaltninger såsom:

  • Overvågningskameraer
  • Udendørs- eller bevægelsessensor-lygter
  • Alarmer
  • Klistermærker, der reklamer for tilstedeværelsen af et alarmsystem

Disse specifikke elementer gør en indbrudstyvs opgave sværere og mindre tilbøjelige til at blive en succes, og dermed bidrage til at forebygge kriminalitet.

Hvorfor du skal supplere med overvågningskameraer

Overvågningskameraer har vist sig at være særligt nyttige i at afskrække forbrydelser. I en undersøgelse, undersøgte man effekten af overvågningskameraer på offentlig overvågning (ikke beboelse), et stort antal godt overvågede kameraer viste sig effektive til at sænke kriminaliteten på offentlige steder. De sparede udgifter til disse afskrækket kriminalitet opvejer omkostningerne ved overvågningsudstyr. Tilsvarende, bare det at se et sikkerhedskamera – uanset om det er reel eller en falsk – vil afskrække et flertal af indbrudstyve fra at angribe et hjem. Indbrudstyve ønsker ikke at blive set og kameraer gør, at dette er mere tilbøjeligt til at ske, selv i et tomt hjem. Du finder billig overvågning hos Miraca.

Kameraer har endda været nyttige i at stoppe forbrydelser. Takket være moderne teknologi, kan du finde kameraer med bevægelsesdetektering og sætte dem op til at sende en SMS eller e-maile dig, hvis de udløses. Dette lader dig vide med det samme, hvis nogen er i dit hjem. Du kan ringe til politiet og skride til handling med det samme og øge dine chancer for at stoppe eller fange tyven.

Alarm der er nem at bruge fra Miraca

Ikke alle kameraer er skabt lige, så husk et par ting:

  • Kvalitet – et billede i højere kvalitet vil være mere nyttigt til at identificere tyve end optagelser, der er kornet eller svære at se.
  • Nattesyn – Natten tilbyder indbrudstyve den fordel at gå uopdaget i mørket, så kameraer med kvalitetsnattesyn  er en glimrende måde at modvirke det.
  • Bevægelsesdetektering – i stedet for at optage hele tiden, vil nogle kameraer med bevægelsesdetektering tænde kameraets optager, når de udløses, og hjælpe dig med at fokusere direkte på noget mistænkeligt i stedet for at skulle gennem timevis af optagelser.
  • Placering — tænk over placeringen af dine kameraer. Placer dem omkring indgange til dit hjem, samt høj-trafikområder inde i dit hjem, såsom gange eller gangbroer.

Hovedsagen til hvorfor en alarm virker er

Ingen ønsker at være et offer for et indbrud, og at have et alarm system på plads vil hjælpe med at beskytte dit hjem på flere måder end én. Overvågningskameraer, alarmsystemer, og selv klistermærker og skilte afskrækker indbrudstyve når de leder efter et mål. Tyve er meget mere tilbøjelige til at gå videre til lettere mål med færre risici. Synlig sikkerhedskameraer vil i særdeleshed få en tyv til at tænke to gange om at bryde i dit hjem, og med nutidens teknologi, et kamera kan hjælpe dig med at stoppe en forbrydelse i gang eller endda hjælpe dig med at inddrive stjålne genstande. Der er altid masser af faktorer at overveje, men undersøgelser viser, at sikkerhedssystemer er ikke bare er for syns skyld, men virkelig kan hjælpe med at beskytte dit hjem. Find din næste alarm hos Miraca.

Leave Your Comment